Začni tam kde jsi

Zastav se na chvíli a pozoruj, kde jsi. Jaké předměty jsou kolem Tebe? Jsou nablízku nějací lidé? Slyšíš nějaké zvuky? Honí se Ti v hlavě nějaké myšlenky? Pokud ano, všechno nasvědčuje tomu, že jsi uprostřed svého diamantového pole, vždycky jsi byl/a.

Možná, že chceš ve svém životě něco změnit, ale vypadá to, že cílový stav je daleko. Zatím na něj nedosáhneš, nebo ani nevíš, kde přesně leží. S velkou pravděpodobností je to kvůli tomu, že ignoruješ svojí současnou pozici. Právě v tuhle chvíli už totiž někde jsi. A Tvoje současná pozice je jediná, ze které se můžeš dívat, ale také vydat na cestu.

Pokud si dovolíš uznat, kde stojíš, pravděpodobně hned vzápětí začneš taky vidět. Nejde se totiž koukat z místa, na kterém nejsi. A když se Ti začne vracet zrak, vem do ruky svůj mobil, otevři seznam a prohlédni si všechny svoje kontakty. Kolik lidí tam je? Co všechno umí? Co by společně s nimi šlo dělat? A kolik lidí asi tak znají oni?

Až položíš svůj telefon, koukni se na svůj stůl, jestli tam najdeš tužku a papír. Jsou tam? Výborně, máš na stole nástroj, skrze který přišla na svět většina Tvejch oblíbenejch věcí. A většinu věcí kolem Tebe vymysleli lidé jako jsi ty.

A teď něco řekni nahlas. Nebo něco zakřič, kdy si to naposledy udělal? Tohle je totiž způsob, kterým svoje myšlenky a pocity přenášíš na druhé a můžeš je tak zapojit do svojí vize. A pokud je dost silná pro Tebe, bude pravděpodobně silná i pro ně.

Možná už začínáš vidět, že všechno, co v týhle hře může způsobit rozdíl, už máš. Začni tam kde jsi, s tím co už umíš. A pokud budeš pro své sny potřebovat něco dalšího, posbíráš to po cestě - leží to přímo na ní. Jen nehledej zkratky, minul by si tak lidi, znalosti a dovednosti, které leží na Tvé cestě. Není to zkratka k Tvému cíli, je to cesta jiným směrem a leží na ní věci, které možná ani nechceš.

Začínáš to už trochu cítit? Přestaň to na chvíli číst a koukni se na svoje ruce. Zvedni je hezky do vzduchu a zavrť si prstama. To je Tvůj další nástroj, vidíš, jak Tě poslouchaj? Co by mohly vytvořit, kdybys je nechal pracovat na tom, co Ti dává opravdu smysl?

A pak je tady spousta různejch povídaček o tom, že ještě nemáš všechno, nebo že ještě neni ten správnej čas. A jejich magie spočívá v tom, že upoutá Tvojí pozornost a ty si pak nemůžeš všímat toho, co už máš. Je to jednoduchej trik, ale pořád docela frčí!

Proto sem přišel s touhle výzvou. Věnuj pozornost sobě a svým zdrojům, který už máš. A demonstruj jejich sílu tím, že se dáš rovnou do akce. Není potřeba se nějak přesvědčovat, nebo zakládat kluby pozitivního myšlení. Nějaká část v Tobě na tyhle kecy kašle, chce se dát totiž rovnou do akce, tak koho takový cinty zajímaj ...